KLIK: A DK hangulatkeltéssel nehezíti az oktatást

2017.12.12. 18:55

„Hangulatkeltéssel próbálja nehezíteni az oktatást a DK” – ezzel a címmel adott ki közleményt a  Klebelsberg Központ. Azt írják, hogy sokadik alkalommal szembesülnek azzal, hogy a Demokratikus Koalíció„csúsztatásokkal próbálja megzavarni a nevelő-oktató munkát”.

Szerintük Gyurcsány Ferenc pártjának keddi közleményének állításaival szemben nem igaz, hogy egy ferencvárosi iskolában nincs takarítás, és a pedagógusoknak kell ezt a feladatot ellátni. Azt írják, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ „takarító céget bízott meg a feladat ellátására, amely már a téli szünetben elkezdi a munkát, de addig is megoldott a takarítás az iskolában”.

A DK kedden azt írta, a IX. kerületi Telepi utcai Általános Iskolába 500 gyerek jár, az iskolában a KLIK mától kezdve nem biztosítja a takarítást, "ezt a rájuk bízott gyerekek érdekében a pedagógusok maguk lesznek kénytelenek megtenni." Azt írták, hogy a Demokratikus Koalíció a kormányváltás után fölszámolja a KLIK-et, "helyreállítja a közoktatási intézmények autonómiáját, fenntartásukat pedig újra önkormányzati hatáskörbe utalja."