Tetőket tépett le, fákat döntött ki a szél

2017.12.12. 08:41

Még tart a hétfői viharos erejű szél okozta károk felszámolása Győr-Moson-Sopron megyében, a tűzoltókat több mint ötven helyszínre riasztották, szerencsére senki sem sérült meg - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Villanyvezetékekre zuhantak a kidőlt fák

Kóny és Koroncó közelében, Markotabödögén, Győrújbaráton, Dunaszegen, Ikrény és Rábapatona között is több helyen fák dőltek az útra. Sopronban egy többemeletes épület tetőszigetelését kezdte meg a szél, ahogy Mosonmagyaróváron és Győrben is. Kapuváron egy épület ablakai kitörtek, Győrben és Nyúlon pedig buszmegállókat is megrongált a szél.

Markotabödögén és Öttevényen villanyvezetékre, villanypóznákra zuhantak kidőlt fák. A lezuhanó faágaktól és bádoglemezektől a többi között Győrben és Mosonmagyaróváron autók is károsodtak.

Jelenleg a Győr-Szabadhegy vasútállomás közelében dolgoznak a győri hivatásos tűzoltók, ott több száz négyzetméternyi bádoglemezt fújt le a szél egy épületről és autók is megrongálódtak.

Délig erős szél, aztán lehűlés várható

Az ország északnyugati részén, 8 megyében továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a széllökések miatt. Kedd délig 60-75 km/órás széllökések is lehetnek, írja az OMSZ. Aztán a déli órákban északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat és ezzel véget ér a kétnapos tavasz. Délután még 15-17 fok is lehet, majd megérkezik az eső és lehűl a hőmérséklet. Az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, havazás is előfordulhat.

Szerdán borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék, főként eső, de a Dunántúl északi részén havas esőre, havazásra is számítani kell. A déli óráktól felszakadozik a felhőzet és megszűnik a csapadék. Hajnalban 1-7, napközben 3-8 fok várható.