Menyhért, Mirjam
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Csak egyetlen fideszes képviselő adott pénzt a keddi adománygyűjtő akcióban

2017.12.13. 15:21

Nem kizárt, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita képviselők akaratukon kívül magyarázkodásra kényszerítenek egy fideszes képviselőt. A szocialisták ugyanis kedden adománygyűjtést tartottak a Parlamentben, és közleményük szerint Kovács Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője volt az egyetlen, aki a kormánypártok 131 képviselője közül a rászorulóknak adott pénzt.

Bangóné és Heringes szerint "csak egy fideszest érdekelt a nélkülözők sorsa". Ma Magyarországon már több mint 3,1 millió ember él súlyos nélkülözésben, és minden harmadik gyermek és több mint 1 millió nyugdíjas él szegénységben, írják. 

Bangónéék szerint maga a miniszterelnök, Orbán Viktor is megígérte, hogy adakozni fog, deha jól értjük, ezt elmulasztotta. A közlemény szerint "nem a tegnapi akciónk sértette meg az Országház méltóságát, hanem a Fidesz-KDNP viselkedése. Annyi együttérzés sem volt a fideszesekben, hogy legalább karácsony előtt magukon kívül másokra is gondoljanak. Az adományukkal nélkülöző magyarok ünnepét tehették volna boldogabbá".