Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Hetek óta tanárok és szülők takarítják az iskolát

2017.12.13. 16:32

Frissítés: a Klebelsberg Központ válaszolt kérdéseinkre, a választ a cikk végén olvashatják.

A budapesti, IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban már tanároknak és szülőknek kellett takarítania a termeket és a mellékhelyiségeket, mivel az utolsó egy szál takarítónő is felmondott, értesült az Index.

sulio
Fotó: fsi.sulinet.hu

Úgy tudjuk, már hetek óta rossz állapotok vannak, hetek óta takarítanak a pedagógusok munkaidejükön túl. A takarítói létszám az utóbbi időben végül egyre csökkent, az utolsó takarító múlt pénteken adta fel, hogy egyedül küzdjön meg a többemeletes iskolával.

Az iskolában egy kellemetlen dugulás után még az is felmerült, hogy be kellene zárniuk, amíg nem oldódik meg a helyzet. Mivel az iskola fenntartója a Klik, így természetesen az iskola felvette a kapcsolatot velük.

A probléma égető volt, valamit muszáj volt kitalálnia az iskolának, így információink szerint az igazgató egy értekezleten el is mondta a tanároknak, hogy takarítaniuk kell. A felső emeleten, a felső tagozatosoknál a tanárok, míg az alsó szinten, az alsó tagozatosoknál néhány szülő volt kénytelen beállni takarítani.

Úgy tudjuk, az igazgató a legutóbbi összehívott értekezleten azt jelentette be, hogy megegyezett most takarítókkal a Kliktől függetlenül, saját hatáskörben, hogy jöjjenek ki az iskolába, de ez egyszeri alkalom, csütörtökön, miközben tanítás jövő hét péntekig lesz. Az igazgató állítólag azt is elmondta, hogy sikerült hosszútávon is megoldania egy takarítócéggel, de az csak január 8-tól kezd. Addig több szülő is vállalta, hogy segít a takarításban.

Időközben a Klik kiadott egy közleményt, amiben azt írják:

"Az intézményt fenntartó Belső - Pesti Tankerületi Központ a biztonságos működés érdekében takarító céget bízott meg a feladat ellátására, amely már a téli szünetben elkezdi a munkát, de addig is megoldott a takarítás az iskolában."

Az iskolában a következő papírt ragasztották ki az osztálytermek ajtajára:

Természetesen kerestük az iskola igazgatóját is telefonon. Kollégája azt mondta, tárgyaláson van, de átadja neki, hogy kerestük, és az elérhetőségünket is. Amint válaszolt, reagált, frissítjük cikkünket. A Klik-et is megkerestük levélben, arra voltunk kíváncsiak, mikor tudták meg, hogy probléma van, mikor kötöttek szerződést egy új céggel, illetve pontosan mire is gondoltak, amikor azt írták, addig is megoldott a takarítás.

A Klebelsber Központ levelünkre küldött válaszában azt írta:

"A Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban folyamatosan volt takarítás. Az illetékes tankerületi központ döntött úgy, hogy októberben közbeszerzési eljárást ír ki a takarításra, miután az intézményben nem stabilizálódott a takarítói állomány. Az eljárás a jogszabályoknak megfelelően lezajlott, és januártól él a szerződés a céggel, amely vállalta, hogy már a téli szünetben nagytakarítást végez az iskolában.

Hangsúlyozzuk, hogy folyamatosan volt takarítás az iskolában, jelenleg négy főt alkalmaz a fenntartó, Belső - Pesti Tankerületi Központ megbízási szerződéssel, akik folyamatosan ellátják ezt a feladatot. A holnapi napon eseti megbízással egy másik cég vállalta, hogy nagytakarítást végez az iskolában. Szeretnénk jelezni, hogy a „KLIK” megszűnt, 2017. január elsejével a Belső – Pesti Tankerületi Központ látja el a nevezett iskola fenntartói feladatait" - írják. Hozzáteszik: senki sem utasította a pedagógusokat arra, hogy takarítaniuk kell, pláne nem a szülőket.  • Vennék
  • Hírek