Vona Gábor nyílt levélben ment neki Orbán Viktornak az ÁSZ-vizsgálat miatt

2017.12.13. 11:17 Módosítva: 2017.12.13. 13:35

Miután az Állami Számvevőszék 660 millió forintra büntette a Jobbikot, Vona Gábor szerdán nyílt levélben szólította fel a miniszterelnököt , hogy "állítsa le a Számvevőszéket! Kösse meg a kutyáit!"

  • A Jobbik közösségi gyűjtésbe kezdett, szerda délelőtti jelentésük szerint eddig 27 457 599 fornint érkezett hozzájuk a támogatói bankszámlán, amelyet 3277 személy adományozott.

Vona szerint "az emberek is tisztán látják", mi történik éppen, azaz, hogy Orbán Viktor Vona szerint "négy hónappal a választások előtt (...) a legerősebb ellenzéki pártot akarja eltakarítani, hogy a demokráciát leépítve elkezdődhessen a diktatúra.

Vona nem vonakodik a jelzők használatától sem: szerinte Orbán "nem tud már sportszerűen küzdeni", nincs benne méltóság.

Lánglelkű fiatal demokratából egy kiégett, korrupt zsarnokká lett.


Vona törvénytelennek tartja az ÁSZ intézkedését, amit Orbán akart szerinte, mert ilyen csak Orbán engedélyével valósulhat meg. "sürgősen vonassa vissza az ÁSZ törvénytelen eljárását!

Szerinte a pénteki demonstráción, amelyet a Fidesz-székházához szerveznek, megláthatja: a magyaroknak fontos a szabadság.

Itt a teljes levél:

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Ez a levelem most nem kérés. Felszólítás. Állítsa le a Számvevőszéket! Kösse meg a kutyáit! Rövid leszek, hiszen mindketten tudjuk, mi zajlik itt éppen. Sőt, az emberek is tisztán látják, ahogy a világsajtó is. Négy hónappal a választások előtt Ön az utolsó állva maradt bástyát akarja lerombolni, a legerősebb ellenzéki pártot akarja eltakarítani, hogy a demokráciát leépítve elkezdődhessen a diktatúra. Ide jutott. Nem tud már sportszerűen küzdeni, és nincs már Önben méltóság. Lánglelkű fiatal demokratából egy kiégett, korrupt zsarnokká lett. Tagadni sincs értelme, hogy az ÁSZ ezer sebből vérző, törvénytelen intézkedése az Ön akarata. Egy ilyen példátlanul aljas támadás csak az Ön engedélyével valósulhat meg a mai Magyarországon. De itt most túllépett egy határt. Így jár, akinek már se önkontrollja, se kritikus munkatársai nincsenek. Elveszíti a talajt. Elszabadul. Ön is elszabadult. Üljön le pár percre, gondolja át, mit is tett, aztán sürgősen vonassa vissza az ÁSZ törvénytelen eljárását! Higgye el, jobban jár! Kiismertem Önt, tudom, hogy nem szeret visszavonulni, de most nem maradt más lehetősége. Pénteken a demonstráción látni fogja, hogy a magyaroknak fontos a szabadság. Ön sem veheti el tőlünk. És tudom, hogy most mire gondol. De ne tegye! Ne küldjön provokátorokat a tüntetésünkre! Mindenki békés szándékkal és egy jó cél érdekében lesz ott. Pártok, civilek egyaránt. A jogállam, a szabadság és a demokrácia mellett. Ha bármi történne, mindenki tudja majd, hogy Ön volt a megrendelő. Ne rontson a helyzetén. Kellemetlen lesz visszavonulni, de ezt a csatát elveszítette, lássa be. Állítsa le a Számvevőszéket! Kösse meg a kutyáit!

A Miniszterelnöki Sajtóiroda nevében Havasi Bertalan 13.25-kor az Országos Sajtószolgálaton keresztül úgy reagált:

A kormány azt javasolja, hogy a Jobbik tisztázza zavaros pénzügyeit és tartsa be a törvényeket.

Kibeszélhetik ezt a cikket az Index Facebook-oldalán!  • Hírek
  • Megtakarítás