Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Hollandiából tért haza Rudi, a világjáró macska

2017.12.14. 00:09

Kedden érkezett haza Hollandiából Rudi, a macska, aki még novemberben tűnt el a Tolna megyei Tamásiból, majd beutazva a fél kontinenst végül Eindhovenben kötött ki, számolt be az RTL Klub Híradója.

Rudi egy nemzetközi cég telephelyén mászott be az egyik kamionba, majd rázárták az ajtót, az meg vele együtt elindult. A macska Graz, Nürnberg, Frankfurt és Köln érintésével érkezett meg Eindhovenbe, vagyis összesen mintegy 1400 kilométert utazott, ráadásul élelem és víz nélkül.

Rudira csak akkor bukkantak rá, amikor kinyitották a kamion rakterét. Később egy hollandiai állatmenhelyre került, ahol oltást, chipet és macskaútlevelet kapott. A gazdiknak először fel sem tűnt, hogy Rudi elveszett, majd mikor a hiánya szemet szúrt, azt gondolták, hogy a koros cica valahol elpusztulhatott.

Rudi története közben a netet is bejárta, és bár többen is szívesen befogadták volna, az állatvédők végül helyet szorítottak neki egy Magyarországra tartó szállítmányban, Rudi így újabb 1400 kilométert utazhatott. Mivel a gazdik nem szeretnék, hogy a cicájuk újra ekkora útra induljon, Rudi most kicsit szobafogságban lesz.