Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Szexuális kényszerítés miatt emelt vádat az ügyészség egy tanár ellen

2017.12.14. 11:47

A 41 éves pedagógus a vád szerint a hivatásából eredő hatalmi viszonyt felhasználva, több diákjával létesített szexuális kapcsolatot, amivel a nevelése alatt álló kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette, írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

 A vádirat szerint a férfi bizalmi viszonyt alakított ki több tanítványával is, majd szexuális célzattal közeledett feléjük. A vád szerint két olyan eset volt, amikor a vádlott hatalmi befolyását felhasználva, konkrét hátrányt is kilátásba helyezve, érzelmi zsarolással létesített szexuális kapcsolatot a diákjaival. 

A többi diák esetében a vádlott a szexuális jellegű közeledésével, illetve szexuális cselekményeivel a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

 A vádiratban összesen négy kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény szerepel. A büntetés halmozott volta miatt akár 12 év börtön is lehet. Az ügyészség indítványt tett a vádlott pedagógusi foglalkozástól való eltiltására is. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek