Riportfilmet forgatott a német-francia Arte a Kétfarkú Kutya Pártról

2017.12.16. 22:59

Félórás riportfilmet forgatott a Kétfarkú Kutya Pártról a német-francia Arte Tv. A film címe Humorral Orbán ellen. A filmet a párt tette fel Facebook-oldalára magyar felirattal:

„Elveszik a munkánkat a politikusok, mert sokszor tényleg sokkal viccesebbek, mint mi. Ezért gondoltuk, hogy mi meg elvesszük az ő munkájukat, és mi meg politikusok leszünk” – mondja a párt elnöke, Kovács Gergő rögtön a film elején. 

A film elején rögtön Felcsúton vagyunk, ahol csak a tényeket sorolják: Orbán szülőfaluja, ahol Orbán gyerekkori barátja a polgármester, aki gázszerelőből lett Magyarország 5. leggazdagabb embere. Aztán átgurulunk az 1800 fős település több milliárdból elkészített stadionjához, aminek egyik építője éppen Mészáros Lőrinc cége, de eljutunk a kisvasúthoz is, amelynek kivitelezője Mészáros Lőrinc egyik cége.

A dokumentumfilmben szó esik a párt Illiberal Pride elnevezésű vicctüntetéséről is, aminek a szlogenje a nem kormánypárti szervezők szerint: Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen volt. És amelyről egyébként a kormánypárti sajtó egy része zavarában egyáltalán nem számolt be, függetlenül attól, hogy több ezer ember vonult Budapesten. És elkísérték a pártot Felcsútra is, annak  űrkilövős projektjére is. (via 444.hu)