A Jobbik vizsgálatot indít a roma fiatal ösztöndíját megtagadó tagjuk miatt

2017.12.17. 16:22

Az Index is megírta, hogy a debreceni közgyűlés egyik jobbikos tagja, Ágoston Tibor nem szavazta meg az önkormányzati ösztöndíjat egy roma származású fiatalnak. Felszólalásában arról beszélt, hogy vagy valódi tehetséggondozást támogat Debrecen, vagy "csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program". A két fiatal támogatásáról szóló javaslatot végül 29 igen és egyetlen nem szavazattal elfogadták.

A debreceni Jobbik közölte: belső vizsgálatot indítanak az ügyben. Azt ígérik, nem marad következmények nélkül Ágoston kijelentése.

Ágoston Tibor
Ágoston Tibor

"A debreceni négytagú Jobbik-frakcióból egyedül Ágoston Tibor szavazott nemmel a tehetséggondozó programról és az ahhoz kapcsolódó támogatásról szóló előterjesztésre. (...) A döntéséhez fűzött megjegyzését - amely a közgyűlésen elhangzott -, elfogadhatatlannak tartjuk, azzal a többi debreceni jobbikos képviselő nem tud és nem is kíván azonosulni. A debreceni Jobbik belső vizsgálatot indít Ágoston Tibor közgyűlésen elhangzott kijelentései kapcsán. Az eljárásnak következménye lesz" - írta Kőszeghy Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője.  • Hírek
  • Hírek