Előzetes letartóztatásba került a zsaroló, dílerkedő MSZP-s képviselő

2017.12.17. 16:46

A Budai Központi Kerületi Bíróság december 17-én egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét, akit zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás és kábítószer kereskedelem miatt vettek őrizetbe pénteken.

Azért került előzetesbe, mert fennáll a bizonyítékok eltűntetésének és a bűnismétlés veszélye. Az MSZP az eljárás végéig felfüggesztette Simonka párttagságát. A Fővárosi törvényszék közleménye részletezi, mivel vádolják a politikust.

Drogot árult

"A nyomozók a gyanúsított budapesti tartózkodási helyén a házkutatás során kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Emellett a gyanúsított személy ismeretlen forrásból származó kábítószert is értékesített másoknak."

Kizsarolt volna 6 milliót

simnoka
Fotó: http://simonkacsaba.blog.hu/

Simonka "2017 nyarán öröklési szerződést készített, melynek lényege szerint az örökhagyó – halála esetén – abban az esetben ruház át egy budapesti ingatlant az örökösre, ha az örökös az örökhagyót eltartja, ápolja és részére életjáradékot fizet. Miután az örökhagyó még idén nyáron elhunyt, a gyanúsított közölte az örökössel, hogy az örökhagyó ügyvédi díjjal tartozott neki, ezért azt fizesse ki. Miután az örökös kérésére a gyanúsított az elvégzett munkák igazolását nem tudta bemutatni, azt kérte az örököstől, hogy a 6 millió forint tartozást az örökölt ingatlan fele részének egy harmadik személy részére történő átírásával rendezzék. A gyanúsítás szerint az ügyvéd fenyegető hangnemre váltott, közölte az örökössel, hogy ne akarjon úgy járni, mint az elhunyt, és ha nem írja alá az adásvételi szerződést, akkor semmisé teszi az öröklési szerződést és nem kap semmit.

Kijelentette azt is, hogy bármit el tud intézni, mivel befolyásos ember.

Szerződéseket hamisított

Simonka több olyan okiratot is benyújtott a földhivatalhoz, amellyel mások ingatlanjait akarta a saját nevére venni.

"A gyanúsított a meghamisított adásvételi szerződést, és több olyan okiratot is benyújtott a földhivatalhoz, amellyel az öröklési szerződés alapján történt tulajdonszerzés átvezetését akarta elérni. A sértett is felvette a kapcsolatot a földhivatallal és megpróbálta a tulajdonjog átvezetési kérelmet, valamint a gyanúsítottnak adott meghatalmazást visszavonatni, azonban a gyanúsított készített egy ügyvédi meghatalmazást, valamint egy olyan dokumentumot, amivel azt akarta elérni, hogy a visszavonó nyilatkozatot ne vegye figyelembe a hivatal. A földhivatal végül a tulajdonjog bejegyzésre irányuló kérelmet – a gyanúsított többszöri panasza ellenére – jogerősen elutasította" - írta a Fővárosi Törvényszék.