Hitlerbajuszos, Pócs Jánost utánzó képpel üzent Sárosdi Lilla Orbánnak

2017.12.17. 22:44

Sárosdi Lilla színésznő kirakott a Facebookjára egy képet, amin hitlerbajuszban, „ő volt a soros!" feliratú férjén, Schilling Árpád színész-rendezőn taposva kíván Boldog Karácsonyt Orbán Viktor miniszterelnöknek. Sárosdi posztját először a 444 vette észre.

Pócs János fideszes képviselő posztolt ezzel a felirattal egy leölt disznóról képet december 8-án, aztán később azt állította, hogy a külföldi sajtót is megjáró feliratnak semmi köze Soros Györgyhöz.

A kép alatti felirat pedig arra utal, hogy Demeter Márta, az LMP-frakció tagja érdeklődött Orbán Viktornál a héten a szaúdi Gaith Pharaon ügyéről, illetve a zűrös néhai üzletemberhez fűződő viszonyáról. A miniszterelnök minderre azzal gondolt válaszolni, hogy „Hát, ö, mélyen tisztelt elnök úr, tisztelt képviselőtársam! Boldog karácsonyt kívánok!"

Sárosdi Lillával indult el a magyar #metoo kampány, miután elmondta, hogy Marton László, a Vígszínház korábbi igazgatója szexuálisan zaklatta őt; végül még kilenc másik nő is hasonlókról számolt be, Martont pedig kirúgták a Vígszínházból.