Csilla, Noémi
6 °C
19 °C

Megegyezett a KFC a megvert vendéggel, jótékony ügyeket támogat

2017.12.18. 11:16

Megállapodott a KFC-vel Szabó Zoltán, az Index tartalomfejlesztési vezetője, akit még ősszel vert meg a gyorsétteremlánc Király utcai éttermének biztonsági őre. Szabó Zoltán a Facebook-oldalán közölte, több dologban megegyezett a KFC-vel:

  •  A cég felbontotta a szerződést az őrt foglalkoztató biztonsági céggel,
  • képzést tartott az étterem dolgozóinak,
  • az elkövetkező hónapokban a Facebook oldalukon is beszámolnak arról, hogy milyen továbbképzésekkel és technikai fejlesztésekkel biztosítják a jobb vendégkiszolgálást.

Azon túl, hogy Szabótól elnézést kértek, a KFC támogat egy általa kiválasztott ügyet. "A tárgyalások során végül két egyesületet választottam, amelyekben közös, hogy mindkét szervezet nehéz sorsú gyermekeken próbál segíteni évek óta, és nehéz anyagi helyzetben vannak. Az egyik az Oltalom Karitatív Egyesület, ami szoros együttműködésben dolgozik egy methodista gyökerű, keresztény felekezettel, és már harminc éve segít az elesetteknek" - írja.

A másik szervezet a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, amely több mint két évtizede segít, többek között az otthonukból háborúk elől menekülő embereken. Az egyesület Budapesten, a fóti gyermekvárosban és a vámosszabadi befogadóközpontban is igyekszik segíteni. "Lassan két éve tartanak egy konténerben foglalkozásokat a vámosszabadi menekülttáborban azoknak a menekült vagy oltalmazott gyerekeknek, akik a családjukkal együtt, maximum egy hónapot a táborban töltenek. A konténerben főként játékos, kreatív foglalkozásokat tartanak, amelyek leginkább az óvodában, vagy iskolában eltöltött időhöz igyekeznek hasonlítani, azért, hogy ezek a gyerekek is legalább kis időre visszakapják a gyerekkorukat, felhőtlenül játszhassanak és játszva tanulhassanak" - írja kollégánk.

A felajánlott pénzből újabb fél éven át tud működni ez a program.

"Lehet, hogy valaki szerint provokáció a sérelemdíj egyik felét egy magyar gyerekeken segítő keresztény szervezetnek, a másik felét pedig egy külföldről is finanszírozott, menekülteket segítő egyesületnek felajánlani, de én szeretném azt hinni, hogy a segítségnek nincs pártállása, és az emberi szenvedést nem teszi zárójelbe a szenvedő fél vallása, származása, vagy politikai nézete" - írja Szabó Zoltán. A teljes Facebook-posztja itt olvasható

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!