Részegen vezetett a bíróságra igyekezve, pedig már jogosítványa sem volt ittas vezetés miatt

2017.12.20. 08:16

A Marcali Járási Ügyészség november végén gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a büntetett előéletű férfit, akit november elején Balatonkeresztúron, egy héttel később pedig Tikoson kapcsoltak le a rendőrök, miközben közepesen ittasan autót vezetett.

A vádlottat ezért a Marcali Járásbíróság 1 év fogházbüntetésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását azonban 2 évre felfüggesztette.

De az igazi bonyodalom csak ezután jött, a vádlott ugyanis a november 30-i tárgyalásra sem jutott el zökkenőmentesen. A tárgyalás délelőttjén a bíróságra menet Kéthelyen igazoltatták ismét a rendőrök, és megint kiderült, hogy közepesen ittas állapotban vezetett. Ráadásul a jogosítványát már korábban elvették.

Az újabb ügyben gyorsított eljárásban állították bíróság elé a férfit december 18-án, és ezúttal 6 hónap fogházbüntetést és 3 év közúti járművezetéstől eltiltást kapott. A szabadságvesztés végrehajtását szintén 2 évre függesztette fel a bíróság.