Megsértette a közbeszerzési törvényt a BKK, 150 millióra bírságolták

2017.12.21. 16:28 Módosítva: 2017.12.21. 17:20

A Közbeszerzési Döntőbizottság 150 millió forintos bírságot szabott ki a BKK-nak és a T-Systemsnek, amiért hiányosságokkal adták át az e-jegyrendszert - írja a Hirtv.hu. Arról az elektronikus jegyvásárlós rendszerről van szó, amelyet a kezdetekkor gyakorlatilag bárki fel tudott törni, és amiről aztán kiderült, hogy engedély nélkül kerülhetett be a jegyautómatás projektbe. 

"A döntőbizottság szerint az ajánlatkérő és a kérelmezett megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt azáltal, hogy a BKK közbeszerzési eljárás nélkül újra a T-Systemt bízta meg a jegyrendszer elkészítésével, annak ellenére hogy az az első verzióban súlyos hibákat hagyott" - írta a portál. 

Az ügy hátteréről és előzményéről az erről szóló aktánkban olvashat: 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás