A Klik tisztázta a Mozart csokigolyós ügyet

2017.12.22. 09:10

Egy általános iskolában dolgozó pedagógus mutatta meg, hogy a tantestület mit kapott karácsonyi ajándékként munkájuk megbecsülése jeléül: egy posztert és egy fenyőverset és egy darab Mozart csokigolyót. A pedagógus azután szerette volna ezt megmutatni, miután kiderült, hogy a minisztériumokban csak úgy repkedtek a több százezer forintos Erzsébet-utalványok a minisztériumi alkalmazottaknak karácsonyra.

A Klik levélben reagált a 444.hu-nak a dologra. De bár ne tette volna. „A Klebersberg Központ csütörtökön reagált a hírre. Egyrészt kikérték maguknak az állítást, hogy egy szem csokoládégolyót kapott volna az egész tantestület. A tantestület ugyanis valójában semmiféle csokit nem kapott, a fentebb említett jutalom csak az iskolaigazgatónak járt" - írja a lap.

Felmerül tehát a kérdés, hogy oké, az igazgatók kaptak egy Mozart golyót, de mi a helyzet a pedagógusokkal. A Klik azt írta, nekik “az iskolai munkakörülmények javítására, valamint az oktató munka fejlesztésére szolgáló forrást biztosított a fenntartó év végén”. Iskolánként adtak átlagosan kétmillió forintot Kaptak kétmillió forintot, az intézmény dönti el, mire költi. Az nem derült ki, hogy ez mehet-e év végi jutalomra.