Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Beismerő vallomást tett a népligeti gyilkos

2017.12.22. 10:51

A rendőrség elfogta azt a férfit, akit a budapesti Népligetben tavaly októberben elkövetett gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak jelentette be a főváros rendőr-főkapitánya pénteki sajtótájékoztatóján, írja az MTI. 

A 29 éves S. Krisztián budapesti lakos beismerő vallomást tett. A Fővárosi Törvényszék elrendelte előzetes letartóztatásba helyezését.

Tegnap még csak feltételes módban írtuk meg a Blikk cikke alapján, ma azonban megerősítette a rendőrség is. Életveszélyt okozó testi sértés miatt keresték és kapták el végül azt a férfit, akit a rendőrség azzal is meggyanúsított, hogy tavaly októberben ő ölte meg azt a háromgyerekes nőt, S. Erzsébetet, akinek lemeztelenített holttestét a Népligetben találták meg.

A sajtótájékoztatón a rendőr vezérőrnagy felidézte, októberben egy járókelő holttestet talált a főváros X. kerületében, a Népliget bokros részén. A rendőrök megállapították, hogy a nőt megölték. Az ügy felderítésére felállított nyomozócsoport mintegy 200 bűnjelet rögzített, és több mint 4 ezer embert hallgatott ki. Végül a december 14-én - a Népligetben történt bűnügyhöz hasonló körülmények között - ugyancsak a főváros X. kerületében történt bűncselekmény vezetett nyomra, amelynek során egy férfi súlyosan bántalmazott egy 55 éves nőt.

Az eset nyomán beszerzett kamerafelvételeknek köszönhetően sikerült azonosítani a támadót, akit december 20-án elfogtak. A férfi kihallgatása során mindkét bűncselekményt beismerte. A Népligetben történt gyilkosság áldozata egy három gyermeket nevelő 40 éves asszony volt.

A Blikk mai cikkében azt írta a férfiről: "úgy tudjuk, a 25 év körüli férfinak nem volt állandó lakhelye, a XV. kerületben csövezett, de agresszivitása miatt még a fedél nélküliek sem szívesen voltak vele együtt".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport