Elindult a síszezon több magyar pályán is

2017.12.22. 13:38

Az ország több pontján is indul a síszezon - hangzott el az M1 aktuális csatorna déli Híradójában. Eplényben és Visegrádon is sikerült hóágyúk segítségével behavazni néhány pályát, és már Bánkúton is lehet síelni.

A tervek szerint a mátrai sípark és a kékestetői pálya karácsony második napján nyit. Enyhülés várható, de a sípályák üzemeltetői abban bíznak, hogy a téli szünet idején kitart a hó a hegyekben.

Eplényben csütörtökön nyitott meg a pálya. László Márk, az Eplényi Síaréna marketingvezetője az M1-nek elmondta: az időjárás kedvező volt ahhoz, hogy folyamatosan dolgozzanak a hóágyúk. Így mintegy 80 centiméteres "technikai havat" tudtak gyártani. Az eplényi sípálya karácsonykor, szilveszterkor, újév napján és a két ünnep között is nyitva lesz.

Bánkúton is több pályát meg tudtak nyitni, 30-40 centiméteres hóréteggel. Nagy Norbert, a Bánkúti Síklub szóvivője azt mondta: három sípályát és egy oktatói és szánkópályát is megnyitottak. 

A bánkúti sípálya szenteste és karácsonykor nem, de a két ünnep között nyitva lesz. Az ország többi sípályája legkorábban a karácsonyi ünnepek után nyithat ki.