Vendel
6 °C
20 °C

Késes bitcoinbűnözőt keres a rendőrség

2017.12.23. 18:12
1 58.png
Fotó: Police.hu

Rablás miatt keres a rendőrség egy budapesti férfit, aki előzetesen abban állapodott meg a sértettel, hogy a pénzét bitcoinra váltja át, ám az ígéretét megszegve végül inkább meglépett a pénzzel, írja a Police.hu.

A 43 éves Kalmár George Edward és a sértett december 23-án, szombat hajnalban, 1 óra 40 perc körül, találkozott a XIII. kerületi Balzac utcában, ahol a 43 éves férfi és egyelőre ismeretlen társa a sértettet késsel megfenyegette, a pénzét elvette, majd távozott a helyszínről.

Kalmár George Edward feltehetőleg azonos azzal a George Kalmarral, aki magasrangú bankárként korábban mintegy 400 ezer fontot emelt el a Morgan Stanly ügyfeleinek számláiról, nemrég pedig szerepelt a Spektrum Tabukról tabuk nélkül című sorozatának függőségekről szóló részében, amelyben alkoholizmusáról és kokainfüggőségéről is beszélt. A férfi hírhedt volt fényűző életmódjáról: ötcsillagos hotelekben lakott, gyakran járt bordélyházakba, sokat költött drogokra, és volt olyan szórakozóhely, ahol 70 ezer fontot (azaz közel 25 millió forintot) is otthagyott egyetlen este alatt.

A rendőrség azt kéri, hogy aki a fényképen látható Kalmár George Edward tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámok bármelyikén.