Esős napok jönnek az év utolsó hetén

2017.12.26. 17:04

Kedd éjszaka főleg az északi megyékben és keleten lesz sok a felhő, az északi hegyek környékén és a Kisalföldön emellett kiterjedhet a köd, szitálás is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, gyenge fagy a Duna-Tisza közén és az északi völgyekben lehet.

Szerdán a köd várhatóan gyorsan feloszlik, a változó, főleg magasszintű felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, számottevő eső csak estefelé alakulhat ki a nyugati határnál. Szerdán a déli, délkeleti szelet már többfelé, főként északnyugaton kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 9 és 14 fok között alakul, de az északi, tartósabban ködös tájakon csak 4 és 7 fok várható.

Csütörtökön sokfelé várható eső, északon és nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is. Az éjszakai hőmérséklet 0-8, a nappali 5-13 fok között várható, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Pénteken és szombaton ez a csapadékzóna kelet, északkelet felé helyeződik, ezzel együtt egyre inkább arrafelé is elképzelhető havas eső, hó. Napközben mindkét nap 1-6 fok között alakul a hőmérséklet, de szombat éjszaka lesz, ahol -10 fokig hűl a levegő.

Vasárnap érkezik a következő csapadékhullám, akkor is zömmel eső lesz a jellemző. Napközben 3-11, szilveszterkor éjszaka -3 és +3 fok között lesz a hőmérséklet.