70 helyett 170-nel ment részegen a Szentendrei úti halálos baleset okozója

2017.12.28. 09:13

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség halált okozó ittas vezetés miatt emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon a 29 éves O. Áronnal szemben, aki 2017. március 18-án 1 óra 10 perckor ittasan okozott halálos balesetet Budapest III. kerületében a Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződésében - közölte az ügyészség. 

A vádirat szerint a vádlott többórás italozás után vezette autóját a megengedett 70 km/h sebességet jelentősen meghaladó, 165-170 km/h sebességgel a Budapest III. kerületi Rákóczi utcában a város felé haladva. Amikor a vádlott a Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződéséhez ért, belerohant a balra nagy ívben kanyarodni akaró, épp a piros lámpa miatt várakozó és biztonsági övvel bekötött sértettek gépkocsijába.

A vétlen autó sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette, míg a vádlott súlyos sérüléseket szenvedett el. A vétlen autóban elhunyt az ifjúsági világbajnok kajakos Janza Richárd. 

A 2017. júliusáig előzetes letartóztatásban, majd óvadék letétele folytán jelenleg is házi őrizetben lévő, nyomkövető eszköz viselésére kötelezett vádlottra az ügyészség a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség a közúti járművezetetéstől végleges eltiltást is indítványozott, mivel a hatóság megállapította, hogy a vádlott vezetésre alkalmatlan.

Ez a bűntett kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport