Egy hétig nem lesz tanítás a polgárdi iskolában a vihar miatt

2017.12.29. 17:33

Nem kezdődik meg a tanítás január első hetében a polgárdi általános iskolában, amelynek tetőszerkezetét megrongálta a viharos erejű szél - közölte a település független polgármestere, Nyikos László.

A polgármester a tankerülettel egyeztetve az iskolavezetés úgy döntött, hogy január 3-5. között

rendkívüli oktatási szünetet rendelnek el. 

A polgárdi általános iskolában az oktatás három épületben zajlik, a vihar a tornacsarnokban és az azzal egybeépült iskolarészben okozott több tíz millió forintos, egyes becslések szerint a százmilliós nagyságrendet is elérő károkat - mondta. 

A polgármester szerint az iskola 400 tanulójából 160 diák elhelyezését kell megoldani közel egy hónapra, amíg helyreállítják az épületet. Ezt helyben, átcsoportosításokkal és a környező egyházi intézmények által felajánlott közösségi terekben tudják megvalósítani.

A nagyobb problémát Nyikos László szerint a tornacsarnok helyzete jelenti. A diákok mindennapos testnevelésének biztosítása mellett a település egyetlen sportcsarnokaként itt zajlik a városi sportélet, itt készül fel az asztalitenisz- és a labdarúgó-csapat is, és egyelőre kérdéses, mikor lesz újra használható az épület.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán jelentette be, hogy a város legalább ötmillió forinttal támogatja a megsérült iskolaépület helyreállítást.