Árpád
-2 °C
3 °C

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszterkor

2018.01.01. 09:52

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén és az új év első reggelén – írja az MTI.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az M1 csatornának hétfő reggel elmondta: a Hűvösvölgyi úton egy villamos gázolt halálra egy embert. Ezen felül az elmúlt 24 órában közel harminc balesetnél intézkedtek a rendőrök. Az esetek közül 12 súlyos, 15 könnyű sérüléssel végződött. A rendőrség 15 ittas vezetőt is elfogott.

A police.hu tájékoztatása szerint a halálos baleset 6 óra 45 perc körül a 61-es villamos vonalán történt. A II. kerületben, a Hűvösvölgyi út 22. szám előtt, a Kelemen László utca és az Akadémia utca közötti szakaszon gázolt a villamos. A gyalogos férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, a szemle idejére a villamosvonal érintett szakaszát lezárták.

A riasztások harmada Budapesten történt

Országszerte több mint háromezer, ebből csak a fővárosban több mint ezer riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, 15 százalékuk kiskorú volt – mondta Győrfi Pál.

Megtámadták a mentősöket

Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos az M1 csatornán hétfő reggel arról beszélt, hogy mozgalmasan telt a mentők éjszakája, de a beállított plusz mentőautóknak köszönhetően folyamatos volt a feladatellátás, mindenhová időben odaértek.

A főorvos azt is elmondta, hogy az új év első éjszakáján mentőtámadás is történt. Somogy megyében egy epilepsziás gyerekhez hívtak mentőt, és a helyszínen valamiért dulakodás alakult ki, a mentődolgozókat is megtámadták. A gyereket végül rendőri kísérettel vitték be a kaposvári kórházba a mentők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?