Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszterkor

2018.01.01. 09:52

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén és az új év első reggelén – írja az MTI.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az M1 csatornának hétfő reggel elmondta: a Hűvösvölgyi úton egy villamos gázolt halálra egy embert. Ezen felül az elmúlt 24 órában közel harminc balesetnél intézkedtek a rendőrök. Az esetek közül 12 súlyos, 15 könnyű sérüléssel végződött. A rendőrség 15 ittas vezetőt is elfogott.

A police.hu tájékoztatása szerint a halálos baleset 6 óra 45 perc körül a 61-es villamos vonalán történt. A II. kerületben, a Hűvösvölgyi út 22. szám előtt, a Kelemen László utca és az Akadémia utca közötti szakaszon gázolt a villamos. A gyalogos férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, a szemle idejére a villamosvonal érintett szakaszát lezárták.

A riasztások harmada Budapesten történt

Országszerte több mint háromezer, ebből csak a fővárosban több mint ezer riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, 15 százalékuk kiskorú volt – mondta Győrfi Pál.

Megtámadták a mentősöket

Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos az M1 csatornán hétfő reggel arról beszélt, hogy mozgalmasan telt a mentők éjszakája, de a beállított plusz mentőautóknak köszönhetően folyamatos volt a feladatellátás, mindenhová időben odaértek.

A főorvos azt is elmondta, hogy az új év első éjszakáján mentőtámadás is történt. Somogy megyében egy epilepsziás gyerekhez hívtak mentőt, és a helyszínen valamiért dulakodás alakult ki, a mentődolgozókat is megtámadták. A gyereket végül rendőri kísérettel vitték be a kaposvári kórházba a mentők.