Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Úgy égtem, mint egy fáklya, ki kellett ugranom a buszból

2018.01.03. 17:58 Módosítva: 2018-01-04 12:48:15

Vígh Györggyel készített interjút az RTL Házon kívül című műsora, miután a csatorna szerint ő volt az Év Embere. A férfi volt az a tanár, aki a veronai buszbalesetnél saját testi épségét nem kímélve próbálta kimenteni a buszban rekedt sérülteket. A férfi a balesetben mindkét gyermekét elvesztette.

vigh-gyorgy image 88825ea4292fbc53f2d0946f30da 16-9
Fotó: RTL Klub

Ütközés, fájdalom, és lángok

Vígh György azt mondta: fel sem fogta, hogy pontosan mi történt azon a januári éjszakán Verona közelében. Akit tudott, kirángatott a buszból, ahová még odafért, ahol még nem csaptak magasra a lángok. A férfinak az a pillanat örökre az emlékezetébe vésődött, amikor az egyik kislányt próbálta kihúzni az égő roncsból, de az egyik benzintartály felrobbant alatta.

„Az a tűz tűzvész volt. Azt sem vettem észre, hogy tiszta gázolaj vagyok én is és a gázolaj belobbant rajtam. Úgy égtem, mint egy fáklya, ki kellett ugranom a buszból” – mondta könnyeivel küzdve a férfi.

Fájdalmat talán a sokk miatt nem érzett. Még arra emlékszik, hogy keresi a fiát.

„Elsősorban fulladása volt: a mérgező gáz és a forró levegő belégzése – ezt hozták ki az olasz hatóságok halálnak.

Vígh György a fia mellett a lányát is elvesztette azon az éjszakán.

„Ő volt, aki mindent megköszönt. Volt, hogy az anyjához is odament: Köszönöm, Anya, hogy élek!” – emlékezett a lányra.

A férfi a balesetet követően hónapokig kórházban lábadozott. Munkahelyére már nem tudott visszatérni, ugyanis épp a tragédia idején érte el a nyugdíjkorhatárt. Víghék gyerekeik ruháit, tárgyait, szobáját változatlanul hagyták: minden úgy van, ahogyan az olasz út előtt maradt egy évvel ezelőtt. A házaspár a baleset óta tartja a kapcsolatot lányuk barátjának szüleivel – ők a fiukat vesztették el a katasztrófában.

A teljes interjú szerda este, 22:15-kor ment le az RTL Klubon.