A fideszes polgármester megpróbálta Tállai után csinálni a mestertrükköt

2018.01.03. 22:08

Bonyhád fideszes polgármestere, Ferencz Ibolya is megpróbálta azt, ami Tállai András NAV-elnöknek sikerült, írja a Magyar Nemzet. Tállai decemberben szólt oda a Molnak, hogy drága a benzin a választókörzetében. A próbálkozás sikerrel járt, 11 illetve 5 forinttal csökkent Mezőkövesden a benzin és a gázolaj ára, amire Orbán Viktor csak annyit mondott, hogy „gratulálok!”, és hogy „mindenki intézze el”. Aztán semmiféle vizsgálat nem indult az ügyben.

Filóné Ferencz Ibolya nem volt ilyen szerencsés, de kezdjük az elején: még december 21-én bátorodott fel a Tállai-trükkön, és levelet írt a Mol kiskereskedelmi ügyfélszolgálatának, hogy megkérdezze, ugyan miért drágábbak városában a Mol-töltőállomások, mint a település 30 kilométeres körzetében, írja a Magyar Nemzet.

Bonyhád gyűjtése szerint a megyeszékhely Szekszárdon, Komlón, de még pécsi kúton is olcsóbban lehetett tankolni, a legolcsóbb árhoz képest 14 forintos literenkénti eltérést tapasztaltak. 

A Mol december 28-án válaszolt, megköszönték az észrevételt, de elutasították a kérést. Mint a Magyar Nemzet szerint írták, piaci körülményektől függ az árazásuk, és nem áll módjukban a levélben említett töltőállomásokon megváltoztatni az árakat. Indoklásukban a kőolaj világpiaci árát és a helyi piacot említették árbefolyásoló tényezőként.

Legalább egy kicsit megnyugodtunk, hogy nem az Indexet éri hátrányos megkülönböztetés, egyszerűen csak Tállai államtitkár és NAV-elnök úr sokkal pontosabban látja a piaci folyamatokat, mint bárki, beleértve a Molt.