Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Schmidt Mária csakazértis idehozza a jobbos sztártrollt

2018.01.03. 17:34

Az Index külügyminisztériumi forrásokból úgy értesült, hogy Schmidt Mária ragaszkodik ahhoz, hogy Milo Yiannopoulos Budapestre jöjjön, és előadást tartson. Ezért a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) nevű, Schmidt által vezetett szervezet (köz)pénzén utaztatja ide "csakazértis".

A jobboldali botrányhős-provokátor-sztárelőadó, aki egy pedofíliával kapcsolatos furcsa, támogatásként is értékelhető nyilatkozata miatt vált kegyvesztetté a Trump-féle jobboldalon, eredetileg egy Magyarország mint V4-elnök által szervezett V4-konferencia meghívottjaként került fel a netre, majd tüntették el a nevét (az ügyről itt találja eddigi cikkeinket). Yiannopoulos a legújabb fejlemények szerint nem a konferencián beszél majd, hanem "azt megelőzően, attól függetlenül", a KKTTK szervezésében. Információink szerint a programban eredetileg szintén szereplő Götz Kubitschek német szélsőjobbos aktivista sem vesz részt a V4-es konferencián. Azt nem tudni, az ő szerepléséhez is ragaszkodik-e Schmidt.

Diplomáciai forrásból úgy tudjuk, a V4-es partnerországok részéről is jeleztek komoly fenntartásaikat "bizonyos meghívottakkal szemben". Vélhetően ennek is szerepe lehet abban, hogy Yiannopoulos nem szerepel majd hivatalosan a konferencián.

Yiannopoulos meghívását legutóbb Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető bírálta, a konferenciára szintén meghívott Deutsch Tamás viszont kiállt mellette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?