Általános iskolát indít az AKG

2018.01.04. 10:45 Módosítva: 2018.01.04. 10:46

Idén szeptembertől általános iskolai képzést is indít a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Magyarország egyik első, személyközpontú pedagógiát képviselő alapítványi iskolája. 

Az általános iskolai képzés nem a gimnázium épületében, hanem a Kiscelli utca 78. szám alatti épületben indul el az 1-5. évfolyammal. Felmenő rendszerben ezután itt bővülnek tovább a gimnáziumi férőhelyek. Mindez azt jelenti, hogy az általános iskolai képzés felsőbb évfolyamaira (2-5) csak idén lehet jelentkezni. Később már csak az első osztályokba vesznek fel évente 48 gyereket.  Az alapiskolába járó gyerekek automatikusan kerülnek tovább a felső évfolyamokba egészen az érettségiig.

Az AKG Raktár utcai épületében működő gimnáziumi képzésre továbbra is a 7. és 9. évfolyamokra szokásos felvételi eljárással lehet bekerülni. A két épület csak helyrajzilag lesz különálló, tartalmilag és személyileg szoros együttműködés lesz a két helyszín között. 

Az idén 30 éves Alternatív Közgazdasági Gimnázium a megnövekedett igények miatt bővül, írja közleményében az intézmény. Az  engedélyeztetési eljárás ez év elején indul meg, egyidőben a jelentkezésekkel. Az eljárás során csak az iskola eddigi programját kell módosítani az első hat évfolyam kiegészítésével. Az új épület infrastrukturális engedélyeztetése is ebben az időben zajlik, amely vélhetően zökkenőmentes lesz, hiszen eddig is oktatási intézményként működött az épület.

Az új évfolyamokra január 15-ig lehet jelentkezni.