Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Duplán költött Rogánék hivatala médiamegjelenésre

2018.01.04. 08:36

A Magyar Nemzet a közbeszerzési adatbázisban található adatok alapján kiszámolta, hogy 2017-ben a Rogán Antal kabinetminiszter alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) 46,7 milliárd forintot osztott szét az állami intézmények kommunikációjára, nyomdai és PR-költségekre. 2016-ban 25 milliárd forintos keretközbeszerzést írtak elő 2017-re, így a valóságban majdnem kétszeresét költötték a keretnek. A pénzeket olyan cégcsoportok kapták, amelyek eddig is sikerrel szerepeltek tendereken: a Magyar Nemzet Balásy Gyulát, Kuna Tibort és Csetényi Csabát említi.

A Magyar Nemzet szerint idén a legnagyobbat Balásy Gyula cégei, a Lounge Design és a New Land Kft. hasították, közel 30 milliárd forint elköltésének lehetőségét nyerték el. Balásyék főleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Turisztikai Ügynökség kommunikációját és médiamegjelenéseit viszik. Mögötte Szijjártó Péter jó barátjának, Kuna Tibornak az érdekeltségei, a Young & Partners és a Trinity International végeztek. A két társaság 12,9 milliárd forintnyi megbízást nyert el 2017-ben. Kuna cégeinek két legnagyobb megrendelője a Magyar Villamos Művek és a budapesti vizes vb-t lebonyolító cég volt. Csetényi Csaba cégei, a Network 360 és az Affiliate Network ezúttal csak 3,5 milliárd forint állami pénzt kapott, pedig a Magyar Nemzet korábbi számításai szerint 2014 óta 25,5 milliárd forint központi megbízást kaptak.