Jenő
-3 °C
6 °C

Orvosok távoztak a miskolci szuperkórházból

2018.01.04. 08:41 Módosítva: 2018-01-04 08:45:24

Több orvos elment Miskolcról, miután szuperkórházzá vonták össze a megyei és a városi kórházat, írja a Népszava. A lap szerint  sorra menesztették egyes stratégiai szakmák vezetőit, illetve olyan méltatlan helyzetbe hozták őket, hogy csak a távozás mellett dönthettek. 

A hazai gyermekegészségügy egyik bástyájának számító, korábban gyógyító, kutató és oktató munkát egyaránt végző Gyermekegészségügyi Központot például sima kórházi osztállyá fokozták le.  Ezzel a lap szerint veszélybe került a hazai gyermek-diabetológia egyik fellegvárának szakmai minősítése és továbbképzési egyetemi akkreditációja is. A központ korábbi vezetője, Barkai László a diabet.hu-n közölt nyílt levelében azt írta: nem tud egyetérteni a központ leépítésével, ahhoz a nevét nem adja és Egerben folytatja tovább klinikai munkáját.

A megyei és a városi kórházat egy éve olvasztották össze. Meglepetésre az egyesített intézmény vezetője nem a nagy megyei kórház korábbi igazgatója, a kereszténydemokrata Csiba Gábor lett, hanem Tiba Sándor, a jóval kisebb miskolci városi kórház korábbi vezetője, Tiba István fideszes országgyűlési képviselő testvére. 

A Népszava azt is írja, hogy Miskolc az ország egyik olyan utolsó nagy kórháza, ahol még nem privatizálták a radiológiát, pedig az igencsak jó befektetésnek tűnik. A Népszava tudni véli, hogy ennek nem fog gátat szabni az új igazgató.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?