Elszabadultak az indulatok Végegyházán

2018.01.05. 07:55 Módosítva: 2018.01.05. 07:58

A Békés megyei Végegyháza fideszes képviselőjének elmondása szerint lökdösődés és fenyegetőzés kísért egy tüntetést a település főutcáján csütörtök este. Cséfán János az MTI-nek azt mondta, hogy Vajda Norbert jobbikos polgármester az elmúlt napokban a képviselő-testületet becsmérlő szórólapot adott ki, amelyben a település szétlopásával vádolta meg a testületet.

clk

Ezután a munkaügyi hivatalban bejelentette, hogy 2018-ban növelni szeretné a közmunkaprogramban résztvevők számát, ami Cséfán szerint egy ekkora településen indokolatlan. A polgármester csütörtök délutánra rendkívüli, kihelyezett testületi ülést hívott össze a helyi művelődési házba, amelyen a testület nem vett részt.

Cséfán elmondása szerint a kihelyezett testületi ülésen feltüzelt, felajzott, jobbikos háttértömeg vett részt, mások mellett az országgyűlési választáson jobbikos színekben induló Szabó Ervin is. Az ülés után 30-40 ember elment Paulik Katalin független alpolgármester és Király Sándor független képviselő, valamint az ő házához, ahol rugdosták a kerítést, lökdösték és életveszélyesen megfenyegették a feleségét.

Vajda Norbert jobbikos polgármester szerint nem pont így történt az eset. Az ő elmondása szerint a művelődési házban mintegy 200-300 lakos vett részt a nyílt ülésen, amely a képviselők jelenlétének hiányában eredménytelenül zárult. Ezután békés demonstrációra hívta a résztvevőket. Elismerte, hogy elmentek az alpolgármester és a két képviselő házához, ahol a demonstrálók a testület lemondását követelték, de szerinte nem ők rontották rá Cséfán feleségére, hanem az asszony a tüntetőkre. Ő kezdett el lökdösődni és ütött meg a karján egy tüntetőt.

Vajda szerint azért mérgesedett el a helyzet a településen közte és a képviselő-testület között, mert több korrupciógyanús esetre fény derült. Állítása szerint ő nem növelni akarta a közmunkások számát, hanem a tavalyi 32-t megőrizni, pont hogy a képviselő-testület akarta csökkenti a számukat 12 fővel.

A megyei rendőrség szóvivője szerint elmondta, két bejelentést kaptak csütörtök kora este Végegyházáról, a rendőrök a helyszínen meghallgatták a bejelentőket. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.