Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Magyar Nemzet: Nyugdíjba megy Pintér Sándor

2018.01.06. 08:16

Nem vállal még egy kormányzati ciklust, valószínűleg nyugdíjba megy a 2018-as választások után Pintér Sándor belügyminiszter, értesült a Magyar Nemzet. Pintér kezdetben gépkocsit vezetett a belügynél, később az egész tárcát, mindhárom Orbán-kormány alatt ő volt a miniszter. Idén viszont már 70 éves, így hamarosan visszavonulhat.

A lap úgy tudja, hogy Pintért Kocsis Máté válthatja, aki várhatóan egyébként sem maradhatna polgármester, mivel indul a választásokon és ha összejön neki, akkor a polgármesterségről le kell mondania. Utódaként Sára Botondot, a jelenlegi alpolgármestert emlegetik.

Lázár János sem szívesen vállalna szerepet a kormányban (erről korábban az Index is részletesen beszámolt) a választások után, inkább visszatérne Hódmezővásárhelyre. A lap úgy tudja, hogy a kelet-magyarországi térség fellendítéséért, az elnéptelenedő kistelepülések helyzetének javításáért felelős pozíciót kaphat. Helyét a Miniszterelnökség élén pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veheti át.

Bár Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter távozását már korábban is sokat emlegették, a lap cikkében most megint előkerült, illetve a lap szerint várható, hogy Gulyás Gergely frakcióvezető külügyi vonalon kap több feladatot, akár Szijjártó Péter utóda is lehet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?