Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rendőrt hívtak Cegléden, mert migránsnak nézték a turistákat

D MAR20140505004
2018.01.06. 14:28

A Fidesz két éve tartó intenzív migránsozásának hatására ki tudja hanyadik helyen és alkalommal, ezúttal Cegléden ütötte fel a fejét migránshisztéria az országban. Röviden annyi történt, hogy

átutazott a városon egy arab turistacsoport. 

Bővebben: "Egy alkalmazottam mondta, hogy furcsa alakok járkálnak a városban. Szembetűnő volt mindenkinek. Szóltam egy rendőr ismerősömnek, hogy nézzenek utána, nehogy gond legyen" - mesélt a Ceglédi Panoráma nevű helyi lapnak egy névtelen szemtanú. 

Még keményebb egy helyi K. L. monogramú hölgy beszámolója: "Ma moziból hazafelé egy négerekből és barna bőrű férfiakból álló csoporttal futottunk össze. Először a Rákóczi úton voltak, idegen nyelvet beszélve, persze az arab nyelv valamelyikét. Ezután a Kossuth Ferenc utcán sétálgattak, az úton is. Félig eltakart arccal. Rémisztő volt!

Kérem a migráns-veszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos.

- írta K. L. a lapnak. 

A lap munkatársa a benzinkúton is találkozott egy férfival, aki látta az "arabokat". Úgy gondolta, hogy akár sportolók is lehetnek, bár nem volt egységes felszerelés rajtuk. Látott viszont a nyakukban lógni valamit, "amit a kabátjuktól nem lehett látni és feketék voltak". 

A turistacsoport ceglédi megjelenéséről "egy szemtanú" videót is feltöltött Facebookra, de ezt azóta már törölték. 

Külön említésre méltó, ahogyan a ceglédi nap beszámolt az eseményekről. Mint írták cikkük bevezetőjében:

Felbolydult csütörtökön délután csendes kisvárosunk élete, ugyanis egy nagyobb létszámú színesbőrű egyénekből álló csapatot láttak több helyen a városban.

 Borítókép: Illusztráció Fotó: MTI / Marjai János

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?