Betegek, ápolók és hozzátartozók is rühesek lettek a Margit kórházban

2018.01.08. 20:05

Az RTL stábja rejtett kamerával járt a Margit kórház ápolási osztályán, ahol többnyire idős emberek fekszenek. A tévé azért ment, mert egy ott dolgozótól megtudták, komoly probléma kezdett lenni a rüh az osztályon. Betegek és ápolók és hozzátartozók is rühesek lettek a televízió információi szerint, ezután érdeklődtek a kórházban.

Az RTL az egyik dolgozótól úgy tudja, október óta küzdenek a rühességgel. A riporter rákérdezett a nővérpultban ülő nővéreknél a dologra, de kínos csend volt a válasz. Majd azt mondták, ők nem mondhatnak semmit.

Aztán megkérdeztek pár beteget. Egyikük elmondta, őt fertőtlenítővel mosdatták le, így végül nem kapta el, de úgy tudja, három ápolót is kényszer-betegszabadságra küldték. Egy másik beteg pedig úgy tudta, a szomszéd szobában kapta el egy beteg. 

Szent Margit Kórház
Szent Margit Kórház
Fotó: Róka László / MTI

A rühesség egy atkafertőzés ami erős viszketéssel jár. Az atka alagutat fúr a bőrbe és allergiás reakciót vált ki, mondta a tévének egy szakértő. Emberről emberre terjed, használati tárgyakkal is terjedhet.

A kórház keddre ígért választ a kérdésekre: hányan kapták el a fertőzést, illetve mit tettek azért, hogy ne terjedjen tovább a fertőzés az intézményben?