Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Most az igazgató vert meg egy diákot a hetesi iskolában

2018.01.08. 08:47 Módosítva: 2018-01-08 11:43:20

Annak ellenére, hogy tavaly novemberben 1 év 5 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Somogy megyei Hetesben lévő Somssich Imre iskola napközis tanára gyerekbántalmazás miatt, ismét újabb gyerekverés történt az iskolában, írja a Népszava.

Ezúttal az iskola igazgatója dobott meg egy könyvvel egy hatodikos diákot az órán, majd egy szekrényhez lökte. A lap szerint a diákot szülei először át akarták íratni egy másik intézménybe, végül azonban megbeszélték az esetet az igazgatóval, és a feljelentéstől is elálltak.

A Népszava azt írja, hogy a napközis tanár ügyében folyó nyomozás során már kiderült, hogy az igazgatónak is volt gyerekbántalmazási ügye, ami miatt az ügyészség megrovásban részesítette. A mostani eset a feljelentés elmaradása ellenére a Klebelsberg Központ kaposvári tankerülete elé került, ahol vizsgálatot indítottak.

A lap szerint a vizsgálat során az intézményvezető tagadta az esetet, az osztályban tanuló gyerekek viszont megerősítették diáktársuk bántalmazását. Tankerületi intézményvezetői körökből a Népszava úgy értesült, a KK most választás elé állította a hetesi igazgatót, vagy felmond, vagy rendőrségi feljelentést tesznek.

Az igazgató mandátuma egyébként a tanév végén lejárna, de lenne esélye az újrázásra, mivel a tantestülettől kétharmados támogatást kapott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?