Tényleg megtartják Soros-ellenes gyűlésüket a fideszes polgármesterek

2018.01.08. 15:44

Január 12-én tartja Soros-ellenes gyűlését a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) - értesült az Index. A lapunkhoz eljutott meghívó szerint Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a budapesti Bálnába várja ekkor polgármester kollégáit. Érdekesség, hogy ezen a helyszínen szokták tartani a választások idején a Fidesz eredményváróit is. 

A levél szerint Szita "találkozásra és együttgondolkodásra" hívja a polgármestereket. "Szerencsés történelmi időkben egy polgármesternek aligha kell azon gondolkodnia, hogyan őrizze meg településén azt a közösséget, amely több évszázad nemzeti hagyománya és kultúrája révén alakult ki.

Ma sajnos nem ilyen időket élünk! Mert bár falvaink és városaink előtt soha korábban nem nyílt annyi lehetőség a fejlődésre, mint most, közben minden korábbinál nagyobb veszély fenyeget bennünket.

Mivel Brüsszel továbbra sem tett le a felső korlát nélküli betelepítési kvótáról, sőt, Soros György “civiljei” megkezdték hazánkban a betelepítés előkészületeit, fennáll annak a lehetősége, hogy Magyarországra is nagy számban érkeznek migránsok" - írta Szita Károly. 

A levél legjobb része, hogy Szita arra kérte polgármester kollégáit, hogy a városuk zászlaját is vigyék magukkal, tehát valószínűleg közös fotózásra is sor kerülhet. 

A fideszes polgármester level nem a semmiből érkezett, hanem a kormánypárt tudatos kommunikációs politikájának része. Év végén számoltunk be arról, hogy a Soros-ellenes nemzeti konzultáció végeztével a Fidesz a nagyvárosi polgármestereken keresztül próbálja melegen tartani a Soros-tematikát.