Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Utasrosszullét miatt Budapesten szállt le egy Bostonba tartó gép

2018.01.08. 14:53

Budapesten szakította meg útját az Emirates EK 237-es számú, Dubajból Bostonba közlekedő járata, írja az Airportal.hu. A portál információi szerint a A6-EPV lajstromjelű Boeing 777-31H(ER) típusú repülőgép személyzete utasrosszullét miatt döntött a ferihegyi útmegszakítás mellett.

A repülőgép hétfőn fél 12 után néhány perccel szállt le Budapesten. Miután leszállt, "az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat munkatársai az OMSZ helyszínre riasztott mentőegységével közösen megkezdték a rosszul lett utasok ellátását" - írják.

A lap hozzáteszi, hogy az Emirates komoly képzést, fedélzeti elsősegélynyújtó eszközöket és egészségügyi szakértők által adott telefonos földi támogatást biztosít a repülőszemélyzetei részére, hogy utasrosszullét esetén a helyes döntéseket tudják meghozni.

"Minden Emirates repülőgépen található sürgősségi orvosi láda, oxigénpalackok, lélegeztető maszkok, defibrillátor, valamint egy nonstop orvosi tanácsadó szolgáltatással összekötött ún. telemedicina egység, amely telekommunikációs csatornán keresztül összeköti a légiutas-kísérőket légi egészségügyi szakértőkkel, akik így azonnal képesek felmérni az utas állapotát" - írják.