Szilvia
5 °C
16 °C

Kiosztott egy kokit és egy sallert az ÁSZ

2018.01.09. 17:22

Az Állami Számvevőszék befejezte a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Liberális Párt – Liberálisok (MLP) 2015-2016. évekre vonatkozó ellenőrzését, áll a szervezet közleményében. 

Az ÁSZ megállapította, hogy a DK és az MLP nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakították ki gazdálkodásuk szabályozási környezetét, nem teremtették meg a közpénzekkel való átlátható és ellenőrizhető gazdálkodás alapjait. 

A DK pénzügyi kimutatásai nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak. A könyvvezetése és gazdálkodása során a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket és belső előírásokat nem tartotta be. 

Az MLP könyvvezetése és gazdálkodása során szintén nem tartotta be a vonatkozó jogszabályokat. A pénzügyi kimutatásait nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően készítette el, nem biztosította gazdálkodásának, vagyoni helyzetének átláthatóságát. 

A DK és az MLP működésükhöz a jogszabályt megsértve, tiltott vagyoni hozzájárulást fogadtak el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?