Maró klórszag miatt kellett tűzoltókat hívni a bababarát hotelbe

2018.01.09. 05:12

"Az utolsó éjszaka konkrétan haza akartam indulni, mert szinte semmit nem aludtunk, mindenkinek kapart a torka és köhögött folyamatosan. Reggelinél az összes vendég erre panaszkodott!" Ezt írta egy durva klórszagról beszámoló vendég a hétvégéjéről a magát gyermekbarátként hirdető, azaz sok kisgyereket, várandós nőt is vendégül látó noszvaji Oxigén Hotel Facebook-oldalán.

24831301 1737688802910457 6606784962489792387 o
Fotó: Oxigén Hotel Family & Spa Noszvaj / Facebook

A történteket aztán válaszában a hotel sem próbálta meg letagadni: azt írták neki, hogy "a klórozás teljesen új szállodánknak, hiszen eddig természetes sókkal tisztítottuk a vizet, ám ez nem bizonyult elég higiénikusnak,

így sajnos pont egy baleset idején volt nálunk.

Rákérdeztünk a hotelnél, hogy pontosan mi történt, válaszukban azt írták, pénteken este a ventilátor hibája miatt "a szokásosnál erősebb klórt észleltek a levegőben, amely egyes klórra érzékenyebb vendégeknél köhögést, és szemirritációt okozott. A hiba észlelésekor azonnal megtettük a szükséges óvintézkedéseket, átszellőztettük a szállodát, különösképp a wellness részleget".

A hotel azt is írta, hogy kihívták a tűzoltókat, akik elvégezték a szükséges méréseket, és megállapították, hogy az egészségre ártalmas határértéket nem érte el a klórkoncentráció.

Megkérdeztük a megyei katasztrófavédelmet is, onnan az alábbi kétmondatos választ adták:

"Egy ember erősen köhögött és rosszullétre panaszkodott a múlt hét péntekről szombatra virradó éjszaka, egy noszvaji hotelben. A tűzoltók kiérkezésükkor azonnal méréseket végeztek, amely során veszélyes gázkoncentrációt egyetlen alkalommal sem mutatott ki a mérőműszer."

A teljes közlemény

A hotel azt kérte, csak akkor használjuk a nyilatkozatot, ha a teljes közleményük szerepel a cikkben. Bár ehhez nincs joguk, rajtunk nem múlik, íme, javítás és szerkesztés nélkül:

Az Oxigén Hotel Family & Spa wellness részlegében a klór emelkedett szintet ért el, hatóságok mérései megerősítették, hogy a kritikus, egészségre ártalmas szintet nem érte el.

„Szállodánkban, a szellőző ventillátor hibája, emelkedett klór szintet okozott a levegőben, amely az arra estelegesen érzékenyeknél irritációt okozott. A hiba észlelésekor azonnal megtettük a szükséges óvintézkedéseket, átszellőztettük a szállodát, különösképp a wellness részleget. A kiérkező hatóságok, a szükséges méréseket elvégezték és megállapították, hogy az egészségre ártalmas határértéket nem érte el a klór koncentráció. A hibát a kiérkező szakemberek elhárították, és a szálloda zavartalan működése a tőle megszokott magas minőségű szolgáltatásokkal várja vendégeit.” – nyilatkozta Sárvári Krisztina az Oxigén Hotel Family & Spa igazgatója

2018. január 5-én az esti órákban a szokásosnál erősebb klórt észleltek a levegőben, amely egyes klórra érzékenyebb vendégeknél köhögést, és szem irritációt okozott. A személyzet az érintett területeket azonnal átszellőztette. A szálloda vezetése sajnálja az esetleges kellemetlenséget, de a hatósági vizsgálat megerősítette, hogy a klór koncentrátum mennyisége, nem érte el az egészségre ártalmas értéket. A szálloda vezetése kéri, hogy amennyiben az eset megzavarta vagy megszakította a kikapcsolódásra szánt hétvégét, kérjük jelentkezzen a szálloda hivatalos e-mail címén és kollegáink felveszik Önökkel a kapcsolatot, hogy az incidens semmiképpen sem hagyjon negatív érzetet vendégeinkben.