Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Maró klórszag miatt kellett tűzoltókat hívni a bababarát hotelbe

2018.01.09. 05:12

"Az utolsó éjszaka konkrétan haza akartam indulni, mert szinte semmit nem aludtunk, mindenkinek kapart a torka és köhögött folyamatosan. Reggelinél az összes vendég erre panaszkodott!" Ezt írta egy durva klórszagról beszámoló vendég a hétvégéjéről a magát gyermekbarátként hirdető, azaz sok kisgyereket, várandós nőt is vendégül látó noszvaji Oxigén Hotel Facebook-oldalán.

24831301 1737688802910457 6606784962489792387 o
Fotó: Oxigén Hotel Family & Spa Noszvaj / Facebook

A történteket aztán válaszában a hotel sem próbálta meg letagadni: azt írták neki, hogy "a klórozás teljesen új szállodánknak, hiszen eddig természetes sókkal tisztítottuk a vizet, ám ez nem bizonyult elég higiénikusnak,

így sajnos pont egy baleset idején volt nálunk.

Rákérdeztünk a hotelnél, hogy pontosan mi történt, válaszukban azt írták, pénteken este a ventilátor hibája miatt "a szokásosnál erősebb klórt észleltek a levegőben, amely egyes klórra érzékenyebb vendégeknél köhögést, és szemirritációt okozott. A hiba észlelésekor azonnal megtettük a szükséges óvintézkedéseket, átszellőztettük a szállodát, különösképp a wellness részleget".

A hotel azt is írta, hogy kihívták a tűzoltókat, akik elvégezték a szükséges méréseket, és megállapították, hogy az egészségre ártalmas határértéket nem érte el a klórkoncentráció.

Megkérdeztük a megyei katasztrófavédelmet is, onnan az alábbi kétmondatos választ adták:

"Egy ember erősen köhögött és rosszullétre panaszkodott a múlt hét péntekről szombatra virradó éjszaka, egy noszvaji hotelben. A tűzoltók kiérkezésükkor azonnal méréseket végeztek, amely során veszélyes gázkoncentrációt egyetlen alkalommal sem mutatott ki a mérőműszer."

A teljes közlemény

A hotel azt kérte, csak akkor használjuk a nyilatkozatot, ha a teljes közleményük szerepel a cikkben. Bár ehhez nincs joguk, rajtunk nem múlik, íme, javítás és szerkesztés nélkül:

Az Oxigén Hotel Family & Spa wellness részlegében a klór emelkedett szintet ért el, hatóságok mérései megerősítették, hogy a kritikus, egészségre ártalmas szintet nem érte el.

„Szállodánkban, a szellőző ventillátor hibája, emelkedett klór szintet okozott a levegőben, amely az arra estelegesen érzékenyeknél irritációt okozott. A hiba észlelésekor azonnal megtettük a szükséges óvintézkedéseket, átszellőztettük a szállodát, különösképp a wellness részleget. A kiérkező hatóságok, a szükséges méréseket elvégezték és megállapították, hogy az egészségre ártalmas határértéket nem érte el a klór koncentráció. A hibát a kiérkező szakemberek elhárították, és a szálloda zavartalan működése a tőle megszokott magas minőségű szolgáltatásokkal várja vendégeit.” – nyilatkozta Sárvári Krisztina az Oxigén Hotel Family & Spa igazgatója

2018. január 5-én az esti órákban a szokásosnál erősebb klórt észleltek a levegőben, amely egyes klórra érzékenyebb vendégeknél köhögést, és szem irritációt okozott. A személyzet az érintett területeket azonnal átszellőztette. A szálloda vezetése sajnálja az esetleges kellemetlenséget, de a hatósági vizsgálat megerősítette, hogy a klór koncentrátum mennyisége, nem érte el az egészségre ártalmas értéket. A szálloda vezetése kéri, hogy amennyiben az eset megzavarta vagy megszakította a kikapcsolódásra szánt hétvégét, kérjük jelentkezzen a szálloda hivatalos e-mail címén és kollegáink felveszik Önökkel a kapcsolatot, hogy az incidens semmiképpen sem hagyjon negatív érzetet vendégeinkben.