Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németországi ékszerrablásból lett magyarországi autós üldözés

2018.01.09. 15:18

A tatai rendőrök fogták el azt a két férfit, akik a gyanú szerint Németországban követtek el lakásbetörést, és több országon át menekültek a lopott fegyverekkel és ékszerekkel, írja a rendőrség.

3 1342
Fotó: Police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint, 2018. január 4-én este két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy németországi lakásból páncélszekrényt tulajdonított el. A megszerzett zsákmányt az elkövetés helyének közelében, egy erdős területen felfeszítették. Abból ékszereket, valamint egy darab Winchester típusú vadászpuskát és három darab forgótáras maroklőfegyvert is elloptak. A tolvajok ezután Ausztriába menekültek egy BMW-vel, ahol az osztrák hatóságok üldözőbe vették őket és a magyar határig a nyomukban voltak, ott pedig értesítették az itthoni társszerveket.

7 458
Fotó: Police.hu

A menekülő BMW-sek Hegyeshalomnál az ellenőrző pontot kikerülve hajtottak át a határon, de hiába minde: a győri rendőrkapitányság lezárta a főbb útvonalat kihajtóit és a Terrorelhárítási Központ embereivel elkezdték keresni a tetteseket. A BMW-t Tata közelében helyi járőrők észrevették és szirénázva üldözőőbe vették.

6 679
Fotó: Police.hu

A BMW az üldözés közben áthajtott egy szántóföldre, a két benne ülő férfi pedig kipattant és futva menekült tovább. Végül a tatai rendőrök elfogták őket. A helyszíni szemle során a rendőrök a járműből három darab maroklőfegyvert és ékszereket foglaltak le. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Jánossomorján megtalálták a menekülés közben elrejtett vadászpuskát is. Lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak eljárást, a tettesek előzetesben vannak.