Németországi ékszerrablásból lett magyarországi autós üldözés

2018.01.09. 15:18

A tatai rendőrök fogták el azt a két férfit, akik a gyanú szerint Németországban követtek el lakásbetörést, és több országon át menekültek a lopott fegyverekkel és ékszerekkel, írja a rendőrség.

3 1342
Fotó: Police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint, 2018. január 4-én este két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy németországi lakásból páncélszekrényt tulajdonított el. A megszerzett zsákmányt az elkövetés helyének közelében, egy erdős területen felfeszítették. Abból ékszereket, valamint egy darab Winchester típusú vadászpuskát és három darab forgótáras maroklőfegyvert is elloptak. A tolvajok ezután Ausztriába menekültek egy BMW-vel, ahol az osztrák hatóságok üldözőbe vették őket és a magyar határig a nyomukban voltak, ott pedig értesítették az itthoni társszerveket.

7 458
Fotó: Police.hu

A menekülő BMW-sek Hegyeshalomnál az ellenőrző pontot kikerülve hajtottak át a határon, de hiába minde: a győri rendőrkapitányság lezárta a főbb útvonalat kihajtóit és a Terrorelhárítási Központ embereivel elkezdték keresni a tetteseket. A BMW-t Tata közelében helyi járőrők észrevették és szirénázva üldözőőbe vették.

6 679
Fotó: Police.hu

A BMW az üldözés közben áthajtott egy szántóföldre, a két benne ülő férfi pedig kipattant és futva menekült tovább. Végül a tatai rendőrök elfogták őket. A helyszíni szemle során a rendőrök a járműből három darab maroklőfegyvert és ékszereket foglaltak le. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Jánossomorján megtalálták a menekülés közben elrejtett vadászpuskát is. Lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak eljárást, a tettesek előzetesben vannak.