Árpád
-2 °C
4 °C

Márki-Zay: Feltűnő sietséggel szűnt meg a munkaviszonyom

2018.01.10. 20:47

Közleményt adott ki elbocsátásáról Márki-Zay Péter, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson az ellenzéki erők széles körű támogatásával induló független jelölt, miután a volt munkáltatója kedden szintén közleményt adott ki erről. A Márki-Zayt korábban alkalmazó, őt év végén elbocsátó Legrand az közölte korábban: nem politikai okokból bocsátották el, és noha decemberben közölték vele a menesztését, arról már októberben döntés született.

A politikus a helyi független hírportálnak, a vásárhelyihírek.hu-nak eljuttatott közleményében ugyanakkor azt írja: „még két nappal korábban [a munkaviszonya megszűnése előtt – Index] is kritikusan fontos feladatokat kaptam egyhetes határidővel”. Márki-Zay szerint az is figyelemreméltó, hogy

munkaviszonyom feltűnő sietséggel, azonnali hatállyal szűnt meg, amire ennél a cégnél más példát nem ismerek,

ráadásul szerinte az is elgondolkodtató, hogy milyen munkáltató az, ahol egy októberi döntéssel „éppen karácsonyra időzítették volna egy nagycsaládos édesapa elbocsátását”.

Márki-Zay Péter megjegyzi: eredetileg ő nem állította, hogy politikai okokból bocsátották el (és valóban, csak annyit posztolt korábban, hogy két nappal azután a döntése után veszítette el munkáját, hogy elindul a fideszes jelölttel szemben a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért). Szerinte viszont a Legrand „egy láthatóan politikailag motivált nyilatkozatot tett” azzal, hogy a volt polgármester nevét is belekeverte a dologba (a cég azt írta, hogy a döntés idején még az azóta elhunyt Almási István volt a polgármester).

A független jelölt a közleményében azt írta, hogy „a lejárató kampányba belerángattak egy multinacionális nagyvállalatot is”, és sajnálatosnak nevezte, hogy „még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak”. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?