A vevők bankkártyáival vásárolt a belvárosi pénztárosnő

2018.01.11. 09:33

Elfogták a belvárosi rendőrök azt a pénztárosnőt, aki közel harmincszor próbált vásárolni a munkahelyén vásárló vevők bankkártyaadataival - közölte a rendőrség. 

Az V. kerületi rendőrségre január 3-án érkezett bejelentés, hogy egy V. kerületi Váci utcai ruházati üzletben 2018. január 2-án a vásárlást követően egy pár percre ott felejtett bankkártyával több sikertelen tranzakciót hajtott végre egy ismeretlen 1 300 000 forint értékben.

Az üzlet kamerafelvételei alapján a nyomozók azonosították a 26 éves H. Melittát, aki az ott felejtett bankkártya adataival próbált meg visszaélni. A nyomozók H. Melittát a munkahelyén január 9-én elfogták, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A pénztárosnő a kihallgatásán elmondta, hogy 2017 november közepétől 2018 január 2-ig közel harmincszor vásárolt, vagy próbált vásárolni úgy, hogy a vevők bankkártya adatait feljegyezte majd azokat később a saját vásárlásainál felhasználta. H. Melitta a sértettek bankkártya adataival visszaélve cipőket, parfümöt, táskát és ruhaneműt vásárolt különböző internet áruházakból.

H. Melitta ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indítottak eljárást.