Viola
-6 °C
-2 °C

A vevők bankkártyáival vásárolt a belvárosi pénztárosnő

2018.01.11. 09:33

Elfogták a belvárosi rendőrök azt a pénztárosnőt, aki közel harmincszor próbált vásárolni a munkahelyén vásárló vevők bankkártyaadataival - közölte a rendőrség. 

Az V. kerületi rendőrségre január 3-án érkezett bejelentés, hogy egy V. kerületi Váci utcai ruházati üzletben 2018. január 2-án a vásárlást követően egy pár percre ott felejtett bankkártyával több sikertelen tranzakciót hajtott végre egy ismeretlen 1 300 000 forint értékben.

Az üzlet kamerafelvételei alapján a nyomozók azonosították a 26 éves H. Melittát, aki az ott felejtett bankkártya adataival próbált meg visszaélni. A nyomozók H. Melittát a munkahelyén január 9-én elfogták, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A pénztárosnő a kihallgatásán elmondta, hogy 2017 november közepétől 2018 január 2-ig közel harmincszor vásárolt, vagy próbált vásárolni úgy, hogy a vevők bankkártya adatait feljegyezte majd azokat később a saját vásárlásainál felhasználta. H. Melitta a sértettek bankkártya adataival visszaélve cipőket, parfümöt, táskát és ruhaneműt vásárolt különböző internet áruházakból.

H. Melitta ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indítottak eljárást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!