Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Három év börtönt szabtak ki a kegyetlen sünfelgyújtóra

2018.01.11. 15:12

Három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték első fokon azt a fiatalt, aki 2016-ban felgyújtott egy sündisznót a XIII. kerületben. Az elítélt fellebbezett, másodfokon folytatódik az ügy - tudta meg a Hvg.hu.  

2016 nyarán különösen kegyetlenül kínoztak meg egy sündisznót a XIII. kerületben. A Tüzér utca és a Hun utca sarkánál található kutyafuttatónál elevenen felgyújtották szegényt. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz. Eleinte úgy tűnt, hogy meg tudják menteni az életét, de pár napra rá elpusztult.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtök délelőtt hirdette ki az elsőfokú ítéletet: állatkínzás minősített esete miatt az elkövető 3 év letöltendő szabadságvesztést kapott. A fiatal felnőtt elkövető a bíróság szerint különös kegyetlenséggel pusztította el az állatot, enyhítő körülmény nem volt – mondta a Hvg.hu-nak Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat munkatársa. Az állatmentők először el sem akarták hinni a csütörtöki ítéletet, és remélik, hogy valami talán elkezdődött, és a bíróságok nem félnek majd alkalmazni a szigorúbb büntetéseket - nyilatkozták.