Nem sikerült kiutálnia a civileket a pécsi önkormányzatnak

2018.01.11. 08:45

Hiába lehetetlenítette el a pécsi önkormányzat, hogy ingatlanaiban továbbra is helyet kaphasson az Emberség Erejével Alapítvány, egy magánszemély saját ingatlanát adta bérbe, így a sorosozós kormányzati kampány ellenére az alapítvány tovább végezheti a munkáját Pécsen – írta a Szabadpecs.hu. 

Az önkormányzat által Soros-központnak nevezett alapítvány megsegítését az ingatlan tulajdonosa a pécsi önkormányzat állásfoglalásának tudatában vállalta. A fideszes képviselők arra kérték a pécsieket, hogy ne adják ki civil szervezeteknek üzlethelyiségeiket.

Király helyett Citrom

Az Emberség Erejével Alapítvány így Király utca után a Citrom utcába költözik, elmondásuk szerint elrendezése jobb is, mint a korábbi helynek, ráadásul ugyanúgy a belvárosban van, könnyen megközelíthető helyen.

Per indul a sorosozás miatt

Csütörtökön a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közölte, per indul Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter, a választókerület országgyűlési képviselője ellen a civilszervezeteket befeketítő állásfoglalás miatt, amely után két fideszes politikus a médiában is támadta az Emberség Erejével Alapítványt. A civil szervezetnek a TASZ nyújt jogi segítséget.