Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem sikerült kiutálnia a civileket a pécsi önkormányzatnak

2018.01.11. 08:45

Hiába lehetetlenítette el a pécsi önkormányzat, hogy ingatlanaiban továbbra is helyet kaphasson az Emberség Erejével Alapítvány, egy magánszemély saját ingatlanát adta bérbe, így a sorosozós kormányzati kampány ellenére az alapítvány tovább végezheti a munkáját Pécsen – írta a Szabadpecs.hu. 

Az önkormányzat által Soros-központnak nevezett alapítvány megsegítését az ingatlan tulajdonosa a pécsi önkormányzat állásfoglalásának tudatában vállalta. A fideszes képviselők arra kérték a pécsieket, hogy ne adják ki civil szervezeteknek üzlethelyiségeiket.

Király helyett Citrom

Az Emberség Erejével Alapítvány így Király utca után a Citrom utcába költözik, elmondásuk szerint elrendezése jobb is, mint a korábbi helynek, ráadásul ugyanúgy a belvárosban van, könnyen megközelíthető helyen.

Per indul a sorosozás miatt

Csütörtökön a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közölte, per indul Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter, a választókerület országgyűlési képviselője ellen a civilszervezeteket befeketítő állásfoglalás miatt, amely után két fideszes politikus a médiában is támadta az Emberség Erejével Alapítványt. A civil szervezetnek a TASZ nyújt jogi segítséget.