Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy harmadik jelölt is indul polgármesternek Hódmezővásárhelyen

2018.01.12. 13:31 Módosítva: 2018-01-12 13:42:43

Egy harmadik jelölt is indul a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-vákasztáson, írja a Délmagyar

Mag István nyugdíjas villamosmérnök indulása egy Facebook-bejegyzésből derül ki, amiben azt írja: indulási szándékát bejelentette a választási irodánál is, hozzákezd az aláírások összegyűjtéséhez. 

A 74 éves Mag István független jelöltként indul. Mint írja, a városban a  FIDESZ-KDNP-nek egyetlen kihívója volt eddig, de ő nem a megnevezett pártok kihívójaként jelentkezett be, "tehát kihívó senkivel szemben nem vagyok, de pályázó igen".   

Programját már több Facebook-bejegyzésben vázolta. Eszerint nem támogat semmilyen vérrel járó fordulatot, nem tartja elfogadhatónak, hogy tisztázatlan politikai és III/III-as múlttal rendelkező személyek döntsenek az embereket érintő ügyekben. 

Mag István azt is írja, meggyőződése, hogy " egy település a polgárai által választott polgármestere, a vonatkozó törvények és együttműködési szabályok betartásával csakis a település érdekei szerint cselekedhet (nem pedig holmi vigéc kézi vezérlése szerint)".

Hódmezővásárhelyen azért kell időközi polgármester-választást tartani február 25-én, mert Almási István, a település eddigi vezetője tavaly elhunyt. Eddig két jelöltről lehetett tudni. A fideszes alpolgármesterrel, Hegedűs Zoltánnal szemben Márki-Zay Péter jelentette be indulását, aki mögé beállt a teljes ellenzék az MSZP-től a Momentumon, a DK-n, az LMP-n át a Jobbikig.

A hétgyermekes, magát  keresztény-konzervatívnak valló Márki-Zay Péter egy multinacionális cégnél dolgozott Hódmezővásárhelyen. Miután bejelentette indulását, rá két napra a főnöke kezdeményezte elbocsátását, noha munkája miatt addig sosem kapott írásbeli figyelmeztetést.