Előzetesbe került a pásztói csecsemőgyilkos

2018.01.12. 11:43 Módosítva: 2018.01.12. 13:32

A bíróság pénteken elrendelte annak a 34 éves pásztói nőnek, H. Mónikának az előzetes letartóztatását, aki megölte újszülött gyermekét - közölte az MTI.  A nő, akit január 10-én elfogtak és őrizetbe vettek, elismerte a bűncselekmény elkövetését. Emberölés bűntett miatt folytatnak ellene eljárást. A tárgyalásról tudósító Blikk azt írja, hogy a nő csak azt ismerte el, hogy kivitte Pásztó külterületére a csecsemőt, és magára hagyta, de azt nem, hogy feldarabolta volna. A nő a vallomásában azt mondta, hogy nem tudott a terhességéről egészen a szülésig, 

A főügyész az MTI-vel közölte: a nő 2018 első napjaiban életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült Pásztón, majd az újszülött csecsemő életét kioltotta. A gyerek fejét kedden egy kutya találta meg. Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született. A fej és a nyak több részén sérüléseket, valamint elmozdulásos koponyacsonttörést is észleltek a vizsgálat során.

A főügyész szerint az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel - a büntetés nagysága, a kiszabható tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés miatt - magalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, és a tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével vagy megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítási eljárást.