A vásárhelyi plébános beáll a fideszes jelölt mögé

Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános a hétvégén hirdeti ki útmutatását mindkét római katolikus templomban, hogy ne Márki-Zay Péter ellenzéki támogatású független jelöltre szavazzanak a hívek a február 25-i időközi polgármester-választáson, közölte a Vásárhely24

A lapnak azt nyilatkozta Németh, hogy "a leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól". Szerinte felháborító volt, amit a független jelölt a HírTv-ben előadott. „Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény". Szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. „Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.”

A lap szerint a római katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, "mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak". Márki Zay amúgy a plébánia világi vezetője.

Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István Király Plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású, "tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát", írja a lap. „Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” – mondta Németh László.

Márki-Zay erre reagálva a Facebookon jelentette be, hogy közös imára hívja a támogatóit a vasárnapi misére, hogy együtt imádkozzanak "a megbékélésért, az egyház egységéért".

Az oldalról ajánljuk

  • Belföld
Jót tett az éhes mentősök feljelentése, adatbázis készült az támogató büfékből

A csatlakozók jelölőmatricát kapnak, és felkerülnek egy hamarosan elkészülő elektronikus térképre is.

április 21., 17:17

  • Stenk
Készül a Mörk új lemeze, a srácokat meglátogattuk a stúdióban

A zenekar saját próbatermét alakította át profi stúdióvá.

tegnap, 19:26

  • Belföld
Átlagosan 5 kilóval vagyunk kövérebbek a járvány miatt

Minden tizedik személy több alkoholt fogyasztott az elmúlt egy évben.

április 21., 14:15

  • Belföld
Szlávik: Beltérben akár száz embert is megfertőzhet egy maszk nélküli szuperterjesztő

Az infektológus szerint indokolt a teraszok nyitása, de a beltéri helyekkel már óvatosságra int.

április 21., 14:20

  • Belföld
Kerítésbe szorult a feje, tűzoltók mentették meg a bajba jutott őzet Monoron

Feszítővágóval kellett kiszabadítani.

április 19., 14:29