Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Életfogytos rablógyilkos szökött meg a sopronkőhidai börtönből

2018.01.12. 13:45 Módosítva: 2018-01-12 15:22:55

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön foglalkoztatási programjában részt vevő egyik fogvatartott, Jakab István péntek délben munkavégzésének helyszínéről megszökött - közölte a BVOP. 

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal elkezdte a 36 éves, 165 centis, vékony testalkatú férfit keresni, jelenleg is nagy erőkkel tart a hajtóvadászat. 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. Kérik, hogy aki a mellékelt képen látható, szökésben lévő fogvatartottat látja, vagy róla bármilyen információval rendelkezik, haladéktalanul jelezze a 112-es, ingyenesen hívható telefonszámon.

A Kisalföld szerint utoljára a Szent Mihály temető környékén látták Jakab Istvánt. Az autósoknak a főútvonalakon is számítaniuk kell arra, hogy megállítják őket.

A BvOP késő délután azt közölte, hogy a belső vizsgálat elsődleges megállapításai alapján "felmerült a személyi állomány több tagjának felelőssége". A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az esetet követően azonnal a helyszínre sietett és tájékozódott az eset körülményeiről. "A fegyelmi eljárás lefolytatását a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága magához vonta és a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, valamint 3 fő munkáltatási felügyelőt és 1 fő biztonsági felügyelőt beosztásából az országos parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette", írták. 

A Bors kiderítette, hogy a szökésben lévő férfi egy 2012-es brutális rablógyilkosságért töltötte életfogytig tartó fegyházbüntetését. Jakab István akkor az idős nőt összeverte, majd brutálisan megtaposta. Az áldozat a sérüléseibe egy óra múlva halt bele. Jakab egyik társa O. László próbálkozott már szökéssel, amikor megszerezte az egyik kísérő rendőr fegyverét, amit azonban nem tudott elsütni. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!