Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szaúd-arábiai rendőröket néztek migránsnak Cegléden

000 Nic6388154
2018.01.12. 16:37

A turisták, akikre múlt héten rendőrt hívtak Cegléden, maguk is rendőrök, méghozzá Szaúd-Arábiából - írja a Budapestbeacon.com. A portál szerint a nyaraló rendőröket a ceglédi rendőrkapitány is fogadta. A lap megkérdezte Török Csaba alezredest, aki ezt "sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta". 

A ceglédi migránshallucinációról korábban mi is beszámoltunk

A szaúdi rendőrök egyébként három hétre érkeztek Magyarországra, szakmai továbbképzésre: azt tanulják, hogyan kell kiképezni németjuhász rendőrkutyákat. Szabadidejükben utaznak, síelnek. A portál egy másik rendőrségi forrása informálisan elismerte, hogy szaúdi rendőröket igazoltattak Cegléden, azt viszont tagadta, hogy továbbképzésre érkeztek Magyarországra.  

Update: Cikkünk megjelenése után közleményt adott ki az ORFK. Ebben azt írják, hogy Török Csaba alezredes nem fogadta a szaúdi rendőröket, valamint aláhúzták, hogy "a történtekkel összefüggésben rendőri intézkedés nem történt, rendőrség hatáskörébe tartozó eljárás nincs folyamatban". 

Borítókép: Szaúd-arábiai rendőrök. Képünk illusztráció. Fotó: KARIM SAHIB / AFP