Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Estétől eső, majd hó eshet

2018.01.12. 11:20

Az OMSZ előrejelzése szerint hazánk időjárását északkeletre egy anticiklon, délre egy ciklon befolyásolja, de egyre inkább az anticiklon hatása érvényesül majd.

Péntek estétől egyre több helyen számíthatunk csapadékra: kezdetben esőre, majd egyre nagyobb területen havas esőre, hóra kell számítani.
varho

Szombaton főként a déli megyékben lehet eső, máshol döntően havas eső, hó esik majd. A hajnali hőmérséklet mínusz 2 - plusz 4, a nappali 0 - 5 fok között alakul. Az Időkép térképe szerint vasárnap reggelig a legtöbb hó az ország középső tájain fog esni, 2-4 centi.

Vasárnap észak felől felszakadozik a felhőzet, délutánra már több helyen kisüt a nap, és a csapadék is megszűnik. Hajnalban mínusz 5 - 0, napközben 0 - 4 fok várható.

A jövő hét elején csípősek lesznek a hajnalok, lesz ahol mínusz 10 fokot is mutat majd a hőmérő, de napközben sem lesz melegebb 5 foknál. További csapadék csütörtökre várható, de az már eső formájában érkezik, miközben a nappali hőmérséklet 3-8 fokra melegszik.