Teljesen megzavarodtak a nagy Soros-gyűlöletben a pécsi önkormányzatnál

2018.01.13. 10:15

A pécsi fideszes városvezetés az elsők között ült fel a dilivonatra, amikor határozatot hoztak, amiben azt kérték a pécsiektől, hogy senki ne adjon ki ingatlant általuk nem kedvelt civil szervezeteknek. Ezt azután csinálták, hogy kiderült, a Nyílt Társadalom Alapítvány több százezer dollárt fog szétosztani dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között lakhatási, oktatási, egészségügyi és mindenféle, szegénységgel kapcsolatos problémák megoldására.

Az egyik támogatott szervezet az Emberség Erejével elnevezésű pécsi alapítvány. De hiába próbálta ellehetetleníteni a pécsi önkormányzat, hogy ingatlanaiban továbbra is helyet kaphasson az Emberség Erejével Alapítvány, egy magánszemély saját ingatlanát adta bérbe, így a sorosozós kormányzati kampány ellenére az alapítvány tovább végezheti a munkáját Pécsen.

És akkor jött az újabb csapás, valószínűleg valaki nem figyelt oda egy pillanatra az önkormányzatnál, mert: ez az önkormányzat által kiátkozott alapítvány simán le tudott tárgyalni egy terembérlést egy önkormányzati fenntartású intézményben, a Pécsi Művészetek és Irodalom Házában egy olyan eseményre, amit ráadásul a Transparency International tart. Az a Transparency International, ami a kormány szerint a Sátán sátánista Sátánja. 

„A Művészetek Házának fenntartója és felügyeleti szerve Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata, a kezelője pedig az önkormányzati tulajdonban álló Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. A szerződést utóbbi céggel kötötte meg a Transparency International (TI), a terembérletért is ők fizetnek, információink szerint 30 ezer forint plusz áfát. A TI Magyarország jogi igazgatója, Ligeti Miklós azt mondta, a helyszínt a pécsi Emberség Erejével Alapítvány választotta ki és tárgyalta le. A szerződést péntek délután írták alá" - írja a Hvg.hu.

Az eseményen, melynek címe, Egymásból építkezünk - Polgári aktivizmus az Európai Unióban, felszólal Ligeti Miklós a Transparency Magyarország jogi igazgatója, illetve a Szabadpécs egyik újságírója, Babos Attila is.

Egyébként a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) 11-én közölte, hogy per indul Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter, a választókerület országgyűlési képviselője ellen a civilszervezeteket befeketítő állásfoglalás miatt, amely után a két fideszes politikus a médiában is támadta az Emberség Erejével Alapítványt. A civil szervezetnek a TASZ nyújt jogi segítséget.