Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Teljesen megzavarodtak a nagy Soros-gyűlöletben a pécsi önkormányzatnál

2018.01.13. 10:15

A pécsi fideszes városvezetés az elsők között ült fel a dilivonatra, amikor határozatot hoztak, amiben azt kérték a pécsiektől, hogy senki ne adjon ki ingatlant általuk nem kedvelt civil szervezeteknek. Ezt azután csinálták, hogy kiderült, a Nyílt Társadalom Alapítvány több százezer dollárt fog szétosztani dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között lakhatási, oktatási, egészségügyi és mindenféle, szegénységgel kapcsolatos problémák megoldására.

Az egyik támogatott szervezet az Emberség Erejével elnevezésű pécsi alapítvány. De hiába próbálta ellehetetleníteni a pécsi önkormányzat, hogy ingatlanaiban továbbra is helyet kaphasson az Emberség Erejével Alapítvány, egy magánszemély saját ingatlanát adta bérbe, így a sorosozós kormányzati kampány ellenére az alapítvány tovább végezheti a munkáját Pécsen.

És akkor jött az újabb csapás, valószínűleg valaki nem figyelt oda egy pillanatra az önkormányzatnál, mert: ez az önkormányzat által kiátkozott alapítvány simán le tudott tárgyalni egy terembérlést egy önkormányzati fenntartású intézményben, a Pécsi Művészetek és Irodalom Házában egy olyan eseményre, amit ráadásul a Transparency International tart. Az a Transparency International, ami a kormány szerint a Sátán sátánista Sátánja. 

„A Művészetek Házának fenntartója és felügyeleti szerve Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata, a kezelője pedig az önkormányzati tulajdonban álló Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. A szerződést utóbbi céggel kötötte meg a Transparency International (TI), a terembérletért is ők fizetnek, információink szerint 30 ezer forint plusz áfát. A TI Magyarország jogi igazgatója, Ligeti Miklós azt mondta, a helyszínt a pécsi Emberség Erejével Alapítvány választotta ki és tárgyalta le. A szerződést péntek délután írták alá" - írja a Hvg.hu.

Az eseményen, melynek címe, Egymásból építkezünk - Polgári aktivizmus az Európai Unióban, felszólal Ligeti Miklós a Transparency Magyarország jogi igazgatója, illetve a Szabadpécs egyik újságírója, Babos Attila is.

Egyébként a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) 11-én közölte, hogy per indul Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter, a választókerület országgyűlési képviselője ellen a civilszervezeteket befeketítő állásfoglalás miatt, amely után a két fideszes politikus a médiában is támadta az Emberség Erejével Alapítványt. A civil szervezetnek a TASZ nyújt jogi segítséget.