Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kézilabdást indít a Fidesz Szegeden Botkáék ellen

2018.01.14. 11:50
Bartók Csaba volt válogatott kézilabdázót indítja a Fidesz a szegedi 1-es körzetben az április 8-i országgyűlési választásokon – értesült a Délmagyar.

A Fidesz hivatalosan csak a jövő héten mutatja be a jelöltjeit, de a megyei lap úgy tudja, megszületett a döntés. A szegedi 2-es körzetben várhatóan a jelenleg is képviselő B. Nagy Lászlót indítják, az 1-esben azonban kérdéses volt, kit indít a kormánypárt. A lap szerint több jelöltet is meghallgattak, és végül két sportoló között döntöttek: a másik lehetséges jelölt Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó volt, de végül Bartók Csabára esett a választás.

Bartók Csaba
Bartók Csaba
Fotó: Kovács Tamás

Érdekesség, hogy 2014-ben a Fidesz ebben a körzetben egy harmadik sportolót, a többszörös kenu-világbajnok Bohács Zsoltot indította.

A székelyudvarhelyi születésű Bartók Csaba 1990-ben jött át Szegedre játszani, tagja volt az 1996-es első szegedi bajnokcsapatnak is. Bár a spanyolországi légióskodás után a nagy rivális Veszprém csapatába tért vissza, pályafutása után Csongrádban lett edző. Volt a magyar férfiválogatott másodedzője is, majd néhány nappal ezelőttig a női NB1/B-s Hódmezővásárhelyt edzette. Innen közös megegyezéssel január 2-án távozott – a mostani hír alapján könnyen lehet, hogy már a kampány miatt.

A Délmagyar úgy tudja, hogy más személyi változások is történtek a szegedi Fideszben. „Csendben elköszöntek a korábban meghatározó arcoktól, és helyüket egy új, fiatalabb, dinamikusabb vezetés veszi át. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a szervezet tagsága újult meg, de a politikai húzóemberek is megváltoztak. Értesüléseink szerint ezek a személyi változások csak egy folyamat elejét jelentik, nem a végét” – írja a megyei lapok közül az utolsók között kormányközeli kézbe került Délmagyar.